جستجو
 

وبلاگ

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت به ماده سفید رنگی می گویند که در کلینیک دندانپزشکی مورد استفاده است و برای دندان های که مقاومت خود را از دست داده یا ناهمواری دارند استفاده می شود. این ماده بیشتر جنبه زیبایی داشته و از دوام و استحکام بالایی نیز برخوردار است. ولی میزان مقاومت و استحکام ماده کامپوزیت به اندازه ماده آمالگام نیست اما کمتر از آن هم در درمان های ترمیمی بی تاثیر نیست که در مقاله پرکردن دندان با کامپوزیت یا آمالگام توضیح داده شد . در فرایند چند مرحله ای اصلاح طرح لبخند بیماران در کلینیک دندانپزشکی، کامپوزیت ها نقش زیادی داشته و می توانند دندان های پوسیده، ترک خورده و دندان های که لبه ی آن رفتگی دارد شده بیمار را به خوبی درمان کنند.
لمینت های کامپوزیتی به صورت تک لایه نازک با مواد همرنگ دندان یا سفید تر هستند که به منظور ترمیم، اندازه و شکل دندان ها استفاده می شوند و تناسب شکلی را در میان دندان ها ایجاد می کنند. لمینت ها از دو جنس سرامیکی و کامپوزیتی می باشند که البته در نوع سرامیکی، دندان ها سیقل داده می شود تا بر روی دندان ثابت شود. یکی از فواید لمینت های کامپوزیت، می توان به کمترین میزان تراشیدن دندان ها اشاره کرد. از آن جا که لامینیت های کامپوزیتی از یک لایه بسیار نازک تشکیل شده است، بدین وسیله به آسانی بر روی دندان ها ثابت شده و اکثرا نیازی به تراش دندان نخواهد بود.

چگونگی انجام کامپوزیت بر روی دندان

بعد از رجوع به کلینیک دندانپزشکی، ابتدا یک چک آپ کلی دندان را می کنند و در صورتی که یکی از دندان ها دارای ایرادی یا پوسیدگی باشد و مراجعه کننده از وجود این مشکل بی خبر باشد و بدون چک آپ دندان ها کامپوزیت انجام شود مراجعه کننده دچار مشکلات و دردسر های بسیاری می شود.به خاطر همین موضوع که مراحل زیر را به ترتیب انجام می دهند

۱) پرکردن پوسیدگی های دندان

نکته ی قابل توجه برای استفاده کامپوزیت برای پرکردن دندان ها می باشد. زمانی که دندان های بیمار دچار پوسیدگی باشند، دندانپزشک در ابتدا با عکس برداری و بررسی عمق پوسیدگی که عمق پوسیدگی را مشخص می کند.
بعد از این مرحله نوبت، نوبت به رسیدگی به دندان های بیمار می رسد. برای اینکار دندانپزشک با استفاده از وسایل مخصوص مانند لیزر که در کلینیک دندانپزشکی خانه لیزر پوسیدگی ها و تیره گیری های داخل دندان را جدا می کند. بعد از این مرحله دندان عصب کشی می شود. این کار به منظور جلوگیری از درد دندان صورت می گیرد.
با تمام شدن مرحله عصب کشی دندان این بار نوبت به پرکردن دندان می رسد. دندان به طور کامل تخلیه و در آن فضای مناسبی برای قرار گرفتن ماده کامپوزیتی ایجاد شده است. لازم به ذکر است که تمام مراحل گفته شده برای همه دندان ها به یک مدل انجام می شود. آنچه در روش درمان و ترمیم دندان ها تفاوت ایجاد می کند، استفاده از نوع ماده پر کننده است که برای دندان های خلفی از ماده آمالگام و برای دندان های قدامی از ماده همرنگ دندان یا کامپوزیت استفاده می شود.

پرکردن پوسیدگی های دندان

پرکردن پوسیدگی های دندان کامپوزیت

۲) درست کردن ترک خوردگی و رفتگی دندان

هنگامی که مقدار کمی از دندان ها پریدگی شده یا شکستگی داشته باشد، ترمیم دندان می تواند از طریق ماده کامپوزیتی صورت بگیرد. زمانی که روکش کردن دندان با تراشبدن بیش از حد مینای دندان همراه باشد باعث آسیب جدی به دندان می شود. در صورت رخ دادن چنین اتفاقی دندانپزشک با استفاده از موادی همانند رنگ دندان به راحتی مکان های آسیب دیده دندان را پر می کند. همچنین در صورتی که دندان ترک داشته باشد، این عارضه می تواند از طریق ماده کامپوزیتی درمان شود.

ترمیم ترک خوردگی و رفتگی دندان با کامپوزیت

ترمیم ترک خوردگی و رفتگی دندان با کامپوزیت

 

ترمیم ترک خوردگی و رفتگی دندان با کامپوزیت

ترمیم ترک خوردگی و رفتگی دندان با کامپوزیت

 

ترمیم ترک خوردگی و رفتگی دندان با کامپوزیت

ترمیم ترک خوردگی و رفتگی دندان با کامپوزیت

روش استفاده از کامپوزیت در دندان ها

زمانی که ماده کامپوزیت به داخل دندان جا ساز می شود، به وسیله ی نور لیزری به دندان جا سازی می شود که جای آن محکم باشد. یکی از نکته های مهم در زمان جایگذاری ماده کامپوزیتی، دقت دندانپزشک است. به طوری که ماده کامپوزیتی حالت چسبندگی کمتری دارد و در صورت نداشتن دقت کافی، ممکن است میان کامپوزیت و دندان فاصله ایجاد شود و همین محدوده ی خالی عاملی برای پوسیدگی دندان در آینده شود.
به همین علت دندانپزشک باید ماده کامپوزیتی را به صورت ورقه ورقه وارد دندان کند و پس از هر بار ورود ماده، از نور لیزری استفاده کرده و تا اطمینان کامل از سفت شدن ماده بر روی دندان، آن را رها نکند.

استفاده از روکش کامپوزیت

روکش های کامپوزیتی با استفاده از مواد خاصی تهیه می شوند و به دلیل سطح صاف و درخشانی که دارند می توانند برای دندان های آسیب دیده و تیره رنگ استفاده شوند. همینطور اگر فقط دو دندان بیمار از یکدیگر فاصله دارند، استفاده ضرورتی ندارد و بیمار می تواند به راحتی از طریق ونیرهای کامپوزیت دندانهای مرتب و منظم داشته باشد. استفاده از روکش های کامپوزیتی برای بستن فاصله میان دندانها به این صورت انجام می شود که روکش با قالب بزرگتر از دندانها ساخته و بر روی آنها قرار می گیرد. در این صورت به طور کامل فاصله دندانها پر شده و دندانها نزدیک به هم دیده می شوند.
این روکش ها می توانند بین ۴ تا ۸ سال سالم باقی بمانند. البته میزان دوام آنها به مراقبت های بیمار بستگی دارد. به طور کلی موارد استفاده از روکش های کامپوزیتی را می توان در بهبود رنگ، ظاهر، اندازه و ساختار دندان دانست که موجب اصلاح طرح لبخند شده و زیبایی و جوانی را به بیماران هدیه می دهد.

با توجه به توضیحات فوق به طور قطع می توان گفت لیزر در دندانپزشکی از جدیدترین و مدرن‌ترین روش‌های درمانی دندانپزشکی محسوب می‌شود. در صورتی که علاقه دارید دندان های صاف و لبخندی زیبا داشته و می خواهید با کمترین درد و آسیب و بالاترین احتمال موفقیت در انجام درمان و همچنین روند التیام سریع تر ، مشکلتان را حل کنید ، پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات لیزر درمانی خانه لیزر کلینیک دندانپزشکی تهران است.کلینیک داندانپزشکی خانه لیزر با استفاده از معتبرترین دستگاه های لیزر دندان ، دندانپزشکی بدون درد و ایمنی را برای شما فراهم خواهد کرد.

کامپوزیت دندان چیست؟
به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید